Zuid-Amerika en Oostenrijk
Alexandra groeide op in Zuid-Amerika, dé plek waar veel van de cacaobonen vandaan komen, en heeft een Oostenrijkse nationaliteit, het land van de sacher torte. De liefde voor chocolade zat er daardoor al vroeg in. Nooit had ze echter kunnen bedenken dat ze ook zélf chocolade zou ontwikkelen. Ze besloot haar interesse in kunst hand in hand te laten gaan met haar wens om chocolade te maken en liet zich inspireren door een van de belangrijkste kunstschilders allertijden: Rembrandt van Rijn.
Patisserie Tout
Samen met Job en Kim van Berkel van Patisserie Tout (Maasstraat, Amsterdam) zijn drie Oer-Hollandse smaken ontwikkeld waarin het thema ‘proef de Gouden Eeuw’ volledig tot zijn recht komt.
De chocolademunten zijn gemaakt van Valrhona-chocolade. Valrhona is een Franse chocoladefabrikant en heeft cacaoplantages in Venezuela, de Caraïben, Brazilië, Madagaskar, Ghana en Java. De terroir, de bomen, de mensen; alle factoren spelen een hoofdrol om tot een ultieme hoogwaardige cacao te komen. Doordat de plantages eigendom zijn, kan de kwaliteit volledig gecontroleerd en gegarandeerd worden. Daarnaast is er streng toezicht op eerlijke werkomstandigheden – volgens de Fairtrade richtlijnen. Valrhona beheert alle stappen van het productieproces: selecteurs, planters en marktonderzoekers, alle experts van Valrhona ondernemen over de hele wereld een gepassioneerde zoektocht naar de beste en duurzaamste kwaliteit.